Vad är eco ull?

Klippan Yllefabrik är först i Sverige (?) med att väva plädar i eco ull. Vad är då ecot i eco ullen? En grupp farmare på Nya Zeeland bestämde sig för att trotsa svårigheterna med att bedriva ekologisk fåravel. Det innebär att fåren behandlas
med insektsbekämpande medel endast en gång, istället för upprepade gånger som annars är brukligt. Behandling sker dessutom tidigt i fårets uppfödning, så att inga eller försumbara mängder finns kvar i den färdiga ullen. Dessutom förekommer inga kemikalier, varken på fälten eller fårens mat, och ingen antibiotika används under uppfödningen. Tills sist har en speciell tvättmetod tagits fram som skyddar den yttre miljön. Ett oberoende ackrediterat laboratorium testar och kontrollerar varje enskilt parti ull.

Klippans miljöpolicy innebär att man alltid ska producera på ett sätt som långsiktigt är gynnsamt för miljön. Man är även noga med att inget djurplågeri förekommer i framtagningen av ullen. Till exempel förekommer ingen mulesing, dvs när man flår fåret runt svansen för att förhindra insektsangrepp.

Alla barnplädar från Klippan är tillverkad i eco ull. På minthe.se finns barnplädar designade av Karin Mannerstål, barndesignern nr1!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0